19 Kasım 2012 Pazartesi

FORTUNE COOKİE

Bir diğer adı ya da daha çok şans kurabiyesi diye de bilinen bu kurabiyenin ilginç bir hikayesi var. 14. yy Çin Moğolların istilası altındayken Çinli devrimci CHU YUAN CHANG , Çin ' i Moğolların istilasından kurtarmak için planlar yapar ve ay şeklindeki kurabiyelerin içine pirinçten yapılmış kağıtlara mesajlar yazarak Çin li vatandaşlarla haberleşmeyi sağlar. Ve bu şekilde devrim başlatmış olur.. Bu hikaye sayensinde de kurabiyenin içindeki iyi niyet ve şans dilekleri günümüzde de gelenekselleşmiştir...

Bir çok kişi bu kurabiyeyi davet sofralarında misafirlerine iyi dileklerini sunmaktadır. Bir internet sitesinde okuduğum yazıda özel bir şirket Türkiye çapındaki tüm çalışanlarına yeni yıl hediyesi olarak birer adet göndermiş ve bir kısmının içine hediyeler koyarak bir nevi yeni yıl çekilişi yapmış...... Hatta Çin lokantaların bir çoğunda da hesapla birlikte Fortune de ikram edilerek iyi dileklerde bulunuluyormuş.. :))

Fortune Cookie ile ilgili o kadar çok yazı var ki yaz yaz bitmez. Sizin de ilginizi çekiceğini düşündüğüm bir kaç tanesini paylaşmak istedim..

İşte benim Fortune Cookie lerim :)

Görünümü basit, yemesi zevkli fakat yapımı ilk denemelerde zorlayabilecek bir kurabiye.. Üzerindeki çikolata ve renkli şekerlemeler benim fikrim.. Siz daha farklı sunum yapabilirsiniz.. Orjinalinde süsleme yok.. Ama benim gözüme pek boş geldiğinden renklendirmek istedim..

Burdan hepiniz için bir FORTUNE COOKİE kırıyorum ve içinden size '' SAĞLIK, AŞK, MUTLULUK, HUZUR'' çıkıyor..!!



2 yorum:

  1. Eda cım çok güzel görünüyorlar....Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Bundan sonraki yaptıklarım sizler için olacak canım.. çok teşekkür ederim..

    YanıtlaSil